• Nieuws
  • Leerlingen Assink college presenteren in het Zoutmuseum

Leerlingen Assink college presenteren in het Zoutmuseum

Dinsdag 5 juli 2016

VWO leerlingen  hielden presentaties in het Zoutmuseum.

Assink Zoutmuseum 4b

 

Het Zoutmuseum in Delden gaf dinsdagavondavond 6 juni gastvrij onderdak aan een groep van 14  leerlingen van het Assink college, locatie Neede. Deze leerlingen uit verschillende leerjaren van het VWO hadden het Zoutmuseum gekozen om daar de onderwerpen over zout, die zij in de afgelopen maanden hebben voorbereid, te presenteren. Het aandachtige gehoor, ouders, docenten, familie, vrijwilligers van het Zoutmuseum, was verrast over de hoge kwaliteit van de presentaties.

Op verschillende plekken in het museum presenteerden de leerlingen voor kleine groepjes belangstellenden hun onderwerp: samen, met zijn drieën en een enkel item alleen. De meeste onderwerpen hadden vanzelfsprekend te maken met zout:  ‘Zout in het menselijk lichaam’ of ‘Kun je verslaafd raken aan zout?’, ‘Welke proefjes kun je zelf doen met zout?’ Dit zijn zomaar enkele onderwerpen uit een aantal presentaties die zij hielden.

Assink Zoutmuseum 2b

 

 

 

 

Een bezoek aan het Zoutmuseum in april om zich daar te oriënteren over het onderwerp zout leidde tot een intense voorbereiding voor deze avond. Hun voordrachten beperkten zich niet tot zout alleen. Onderwerpen als  ‘De invloed van muziek op je hersenen en je lichaam’, ‘De energiezuinige auto’, ‘De emigratie van Nederlanders naar Canada’ werden met enthousiasme  gebracht. Drie leerlingen hadden meegedaan aan INESPO (Internatioanle Duurzaamheids Olympiade) en daar hebben zij hun eigen ‘Rainwater Destroying System’ gepresenteerd.

 

Assink Zoutmuseum 1b

Assink Zoutmuseum 3b

 

 

 

 

Het Zoutmuseum verleende graag zijn medewerking aan dit initiatief van het Assink college en het museum hoopt, bij monde van voorzitter Albert Bouwmeester, dat dit evenement een vervolg krijgt. Educatie is immers een belangrijke factor in het beleid van ONS museum.

 

 Foto's: Wijnand Christiaanse.

 

 

a

 

 

Tarieven 2019

Volwassenen: € 5,00
CJP houders: €  4,50
Kinderen 6 t/m 12 jaar €  2,00
Groepen
>
20 personen
p.p. €  4,50
Rondleiding
met gids < 20 personen
€ 20,00
Rondleiding
>
20 personen
 p.p. €   1,00
Kinderen < 6 jaar gratis
Museumkaarthouders gratis

Sponsoren

 

logo gemeente hof van twente 108x75      Nouryon

Zoutmuseum Delden

Langestraat 30
7491 AG Delden
Telefoon : 0031743764546

Mail: info@zoutmuseum.nl

of: klik hier