Kleurrijke glaskunst in het Zoutmuseum

Van 29 april tot en met 3 september zijn in het Zoutmuseum Delden kleurrijke glasobjecten te zien van de kunstenaressen Anneke Dijkhuis (Haaksbergen) en Anne Marie Stuij (Hengelo). Ze zijn gemaakt door verschillende stukken glas onder hoge temperatuur te versmelten (fusing) of met de ‘koude’ techniek glas in lood.

Glas fusing is een glasbewerking die kunstenaars en hobbyisten mogelijkheden biedt tot het maken van de meest prachtige glasobjecten. Bij deze techniek worden verschillende lagen glas in een speciale glasoven op hoge temperatuur versmolten in vooraf ontworpen patronen in uitgekiende kleurcombinaties.

Naast landschap- en portretschilderen houdt Anneke Dijkhuis uit Haaksbergen zich bezig met het ontwerpen van glasobjecten, met name kandelaars. Ze is haar glaskunst gaan koppelen aan haar reiservaringen.

Eigen ontwerpen en gebruik van kleur zijn kenmerken van het glas in lood van Anne Marie Stuij uit Hengelo. Ook bij het fusen geeft het uiten van creativiteit in zowel ontwerp als kleurgebruik haar veel voldoening.

U kunt de prachtige glasobjecten niet alleen in het museum bekijken, u kunt ze ook kopen en direct meenemen. Met een geldig entreebewijs voor het Zoutmuseum is de expositie gratis te bezoeken.

Glasexpo liggend

Nationale Museumweek 2017

Van 4 april t/m 9 april

Van dinsdag 4 april t/m zondag 9 april 2017 doet het Zoutmuseum mee aan de Museumweek. Tijdens die week stellen alle deelnemende musea een pronkstuk uit hun eigen collectie centraal. In ons museum is dat het eerste zout dat in 1886 in de Twentse bodem werd gevonden.

Kistje met boormonsters van de boring in 1886

Tarieven 2017